یکی از بهترین روش ها برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در این کشور است. با توجه به سطح علمی دانشگاه های ترکیه بعد از اتمام تحصیل می توانید به راحتی وارد بازار کار شده و کسب درآمد نمایید. همچنین با تحصیل در این کشور می توانید اقامت ترکیه را نیز دریافت کنید. اما برای ورود به دانشگاه های ترکیه باید با شرایط کنکور ترکیه آشنا باشید و بتوانید نمره قبولی را در این آزمون به دست آورید.
از همین رو، در این مقاله به صورت کامل و جامع به بررسی شرایط کنکور در کشور ترکیه می پردازیم تا بتوانید از طریق تحصیل به این کشور در حال رشد و توسعه، مهاجرت کرده و سبک زندگی متفاوت و جذابی را تجربه نمایید.
شرایط ورود به دانشگاه های ترکیه
کشور ترکیه دارای دانشگاه های دولتی و خصوصی متعددی می باشد که معمولاً می توانید به دو زبان ترکی استانبولی و انگلیسی تحصیل نمایید. تا قبل از سال 2022 فقط برای ورود به دانشگاه های دولتی نیاز به شرکت در کنکور ترکیه بود اما از ابتدای این سال، برای تمامی دانشگاه های دولتی و خصوصی این آزمون برگذار می شود. البته دقت کنید که کنکور ترکیه مانند ایران به صورت هماهنگ بین تمامی دانشگاه ها نیست و هر دانشگاهی شرایط و زمان خاص خود را برای برگذاری این آزمون دارد.
آزمون YÖS ترکیه
مهم ترین آزمون برای ورود به دانشگاه های ترکیه، آزمون یوس است.
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı که به مخفف به آن یوس می گویند؛ مخصوص افراد خارجی است که قصد تحصیل در ترکیه را دارند و با شرکت در این آزمون و کسب نمره قبولی می توانند وارد دانشگاه های این کشور شوند.
آزمون YÖS هر ساله در ترکیه بین اردیبهشت تا تیر ماه برگزار می شود و سوالات آن از سه بخش هوش، ریاضیات و هندسه تشکیل شده است. آزمون یوس به صورت تستی بوده و اکثر دانشگاه ها نمره منفی نیز برای این امتحان در نظر می گیرند. هر بخش دارای 5 تست می باشد که برای هر 4 پاسخ نادرست، یک جواب درست از بین می رود.
همچنین تعداد دقیق سوالات با توجه به دانشگاه متفاوت است اما معمولاً بین 80 تا 100 سوال دارد که در بازه زمانی 90 تا 120 دقیقه باید به آن پاسخ داده شود.
آزمون SAT ترکیه
Scholastic Assessment Test که به نام آزمون SAT معروف است نیز یکی از آزمون های ورود به دانشگاه های کشور ترکیه است که در زمینه های ریاضیات، تاریخ جهان، علوم و زیست شناسی، زبان های خارجی و ادبیات انگلیسی سطح علمی افراد را مورد سنجش قرار می دهد. این آزمون معمولاً 4 بار در سال برگزار می شود که با کسب نمره قبولی می توانید در رشته مورد نظرتان اقدام به تحصیل نمایید. SAT یک آزمون آمریکایی است و در کشورآمریکا نیز اجرا می شود. به همین دلیل بعضی از دانشگاه های انگلیسی زبان در ترکیه فقط نمره قبولی این آزمون را برای ورود به دانشگاه های خود می پذیرند.
آزمون SAT زیر نظر کالج اجرا می شود و می توانید از طریق سایت www.collegeboard.org اطلاعات لازم را کسب نمایید.
آزمون OSS ترکیه
calledrenci Seçme Sınavı یا OSS، آزمونی برای دانش آموزان ترک است که برای ورود به دانشگاه ها در آن شرکت می کنند و در صورت قبولی می توانند برای ادامه تحصیل اقدام نمایند. این آزمون 6 ساعت زمان می برد که در دو بخش برای دانش آموزان ترک برگزار می شود.
آزمون TUS ترکیه
اگر متقاضی دریافت تخصص در رشته های دندانپزشکی، دامپزشکی و داروسازی هستید؛ باید در آزمون TUS شرکت نمایید و در صورت قبولی می توانید به عنوان متخصص فعالیت نمایید. این آزمون معمولاً در بهار و پاییز در شهر آنکارا برگزار شده و باید به 200 پرسش از 11 درس را در زمان 210 دقیقه پاسخ دهید.
لیست دروس آزمون TUS
دروسی که باید در آزمون پزشکی پاسخ دهید عبارت اند از:
- آناتومی
- فیزیولوژی، بافت شناسی و جنین شناسی
- بیوشیمی
- میکروب شناسی
- آسیب شناسی
- داروسازی
- بیماری های داخلی
- کودکان
- عمومی
- زنان و زایمان
- سوالات مربوط به دوره کارآموزی
هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه
سطح سوالات کنکور ترکیه
در بین دو آزمون یوس و SAT که به عنوان کنکور ترکیه از آن یاد می شود، می توان گفت که SAT سطح سوالات آسان تری نسبت به آزمون یوس دارد. اما SAT به زبان انگلیسی برگزار می شود و جزء آزمون های مفهومی به شمار می رود.
اما کنکور یوس ترکیه امتحان زبان ندارد و کسانی که سطح زبان شان خوب نیست، می توانند در این آزمون موفق تر ظاهر شوند. ولی سطح سوالات ریاضی یوس نسبت به آزمون SAT بالاتر می باشد.
شرایط ورود به دانشگاه های ترکیه با کنکور
برای آن که بتوانید به دانشگاه های ترکیه ورود پیدا نمایید، باید در کنکور این کشور نمره قبولی را کسب کنید. اما برخی از دانشگاه ها علاوه بر نمره قبولی، شرط معدل را نیز دارند. به همین دلیل قبل از هر اقدامی، ابتدا شرایط کنکور در ترکیه را بررسی کرده و با توجه به شرایط دانشگاهی که انتخاب می کنید؛ در کنکور ترکیه شرکت نمایید. زیرا افرادی بوده اند که یک سال برای آزمون یوس مطالعه کرده و در آن شرکت می کنند؛ اما بعد از قبولی، دانشگاه مورد نظر بر اساس شرط معدلی که دارد، دانشجو را ثبت نام نمی کند. به همین دلیل قبل از شرکت در کنکور ترکیه، حتما تمامی شرایط دانشگاه مورد نظرتان را بررسی نمایید.
مدرک تومر
با توجه به این که شرایط کنکور ترکیه و نحوه برگزاری آن به زبان ترکی است و به طور کلی اکثر افراد نیز به زبان ترکی تحصیل می کنند؛ پس داشتن مدرک تومر برای دانشگاه های دولتی نیز اجباری می باشد.
شما در دوره آموزش تومر با زبان شیرین ترکی استانبولی و قواعد ان آشنا می شوید و سپس با کسب نمره قبولی در امتحان تومر می توانید اقدام به تحصیل در این کشور نمایید.
آزمون تومر مانند تافل و یا ایلتس می باشد و اعتبار آن مدت دار است. اما اگر قصد تحصیل در دانشگاه خصوصی و بین المللی ترکیه را دارید؛ نیازی به داشتن مدرک زبان ترکی نیست.
سخن آخر
در این مقاله به 4 کنکور و شرایط کنکور ترکیه پرداختیم تا بتوانید با توجه به رشته و دانشگاه مورد نظرتان در کنکور شرکت کرده و در این کشور اقدام به تحصیل نمایید.
اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر درباره کنکور در ترکیه داشتید؛ می توانید با پشتیبان های تکینکو گروپ تماس بگیرید تا به صورت رایگان مشاوره مهاجرت و تحصیل دریافت نمایید.