یکی از متداول ترین روش ها برای مهاجرت به ترکیه، دریافت اقامت ترکیه با اجاره خانه میباشد. در این شیوه شما با اجاره یک ساله ملک، می توانید اجازه سکونت و اقامت دریافت نمایید. اما از این شیوه به عنوان پر ریسک ترین روش مهاجرت به ترکیه می توان یاد کرد که در ادامه به صورت کامل به ان می پردازیم.
اقامت توریستی ترکیه
یکی از انواع اقامت ترکیه ، اقامت توریستی میباشد. در گذشته توافقی بین آتاتورک و رضا شاه منعقد شد و طبق مفاد این پیمان، به مدت 100 سال تمامی ایرانیان می توانند بدون ویزا به کشور ترکیه سفر نمایند. مدت زمان این اقامت بدون ویزا نیز 89 روز می باشد.
سپس بعد از آن، اگر قصد زندگی در این کشور را دارید؛ باید به یکی از روش های اقامتی، اجازه سکونت و اقامت این کشور را دریافت نمایید که راحت ترین روش دریافت اقامت، اخذ اقامت توریستی میباشد.
اقامت توریستی از طریق اجاره خانه صورت میگیرد که مدت زمان آن نهایتاً 2 سال می باشد.
کاریابی با اقامت توریستی
کاریابی در ترکیه یکی از معضلاتی است که افراد با آن رو به رو می شوند. این موضوع در اقامت ترکیه با اجاره ملک نیز بیشتر احساس میگردد. زیرا با این نوع اقامت، شما اجازه کار ندارید و در صورت اشتغال کار شما از نظر دولت ترکیه غیر قانونی میباشد.
البته می توانید با اقامت توریستی چالیشما ایزنی دریافت کرده و ویزای کار ترکیه را به دست آورید.
اقامت ترکیه با اجاره ملک
اقامت ترکیه با اجاره خانه مانند سایر شیوه ها دارای مزایا و معایبی می باشد که در ادامه به آن می پردازیم.
مزایای اقامت ترکیه با اجاره خانه
اقامت توریستی جزء روش های آسان و کم هزینه محسوب می شود. در این روش شما با پرداخت 2000 تا 3000 لیر می توانید اقامت خود را به صورت 2 ساله دریافت نمایید. کیملیک (کارت شناسایی ترک) بین 1 تا 3 ماه زمان می برد تا صادر شود. به همین دلیل بهتر است هر چه زودتر اقدام به درخواست روند پروسه اقامتی خود نمایید تا قبل از 89 روز اقامت بدون ویزا، بتوانید اقامت ترکیه را دریافت کنید تا شامل جریمه به دلیل بودن در خاک ترکیه نشوید.
همچنین با داشتن کیملیک میتوانید پس از یافتن کارفرمایی که برای ما اجازه کار درخواست دهد، چالیشماایزین(اجازه کار) نیز دریافت نماییم و یا برای بررسی انواع پروژه های سرمایه گذاری و … راحت تر اقدام نمایید.
همچنین اگر قصد خرید ملک در ترکیه را دارید؛ می توایند با این نوع اقامت ابتدا شرایط زندگی در ترکیه را بسنجید و سپس اقدام به خرید خانه نمایید.
معایب اقامت ترکیه با اجاره ملک
در سال های پیشین، دولت ترکیه به راحتی این نوع اقامت را تمدید می کرد. اما از سال 2020، فقط برای یک سال اقامت توریستی مورد تایید قرار می گرفت و برای تمدید آن، مهاجرین باید از شیوه های دیگری مانند خرید ملک، تحصیل و… استفاده می کردند. اما به دلیل پاندمی، در حال حاضر، دولت ترکیه این نوع اقامت را تمدید می کند اما اینکه تا چه زمانی این اتفاق رخ دهد؛ مشخص نیست و حتی هم اکنون نیز ممکن است برای بعضی از افراد، اقامت توریستی مجدداً تمدید نشود. به عنوان مثال هم اکنون که اواخر سال 2021 است؛ اقامت های توریستی شهر ازمیر تمدید نمی شود.
به همین دلیل جزء شیوه های اقامتی پر ریسک به شمار می رود.
مناطق ممنوعه در اقامت توریستی
در سال 2021 دولت ترکیه دو منطقه فاتیح و اسنیورت را برای اقامت ترکیه با اجاره خانه ممنوع اعلام کرد. به این معنا که اگر در سال اول در این 2 منطقه خانه اجاره نمایید؛ اقامت ترکیه به شما تعلق نخواهد گرفت و ریجکت می شوید. پس در هنگام اجاره ملک به این موضوع دقت کرده و در سایر مناطق به دنبال خانه باشید. این مناطق در سمت غرب استانبول واقع شده اند.
شرایط پرداختی اجاره خانه
در ترکیه شرایط پرداختی با ایران متفاوت می باشد. اجاره خانه در کشور ترکیه رهن ندارد. در ترکیه صاحب ملک معمولاً یک یا دو اجاره را به عنوان دپوزیت دریافت می کند که در صورتی که خسارتی به خانه وارد نشود؛ در انتهای قرارداد به شما برگشت داده می شود. همچنین مبلغی نیز به صورت ماهیانه باید پرداخت نمایید که در ایران به نام شارژ ساختمان و در ترکیه به نام آیدات یاد می شود. علاوه بر آن کرایه خانه را نیز در ابتدای کار باید پرداخت نمایید. البته به دلیل برخی از مشکلاتی که مهاجران به وجود آورده اند؛ برخی از صاحبان ملک، کرایه چندین ماه را به صورت یکجا دریافت می نمایند اما بعضی از افراد نیز به صورت ماهیانه اجاره ملک را از مستاجر می گیرند.
در ترکیه خانه ها به صورت مبله نیز هستند و شما می توانید بر اساس شرایط تان نوع خانه را انتخاب نمایید. البته اجاره خانه های مبله بیشتر می باشد.
جمع بندی
در این مقاله به نکات مهم در اقامت ترکیه با اجاره خانه پرداختیم تا بتوانید با توجه به این موارد تجربه اقامتی شیرین را در کشور زیبای ترکیه داشته باشید.