Tekinco Group

مراحل ازدواج در ترکیه

ازدواج در ترکیه

اگر خواهان ازدواج در ترکیه هستید؛ باید با قوانین و نکات مهم در این خصوص آشنا شوید تا ازدواج شما به رسمیت شناخته شود. زیرا کشور ترکیه فقط ازدواجی که به صورت قانونی ثبت شود را به رسمیت می شناسد. برای عقد در ترکیه محدودیتی وجود ندارد و می توانید با هر نوع تابعیتی که دارید در دفاتر ازدواج شهرداری این کشور ازدواج نمایید.

مزیت عقد در کشور ترکیه این است که علاوه بر دریافت سند رسمی عقد نامه کشور ترکیه، ازدواج بین المللی نیز محسوب می شود و در اکثر کشورها قابل قبول است.

سن ازدواج در ترکیه

مهم ترین موضوعی که در زمینه ازدواج کردن در کشور ترکیه باید رعایت نمایید این است که سن قانونی ازدواج در ترکیه، 18 سال می باشد و برای آنکه افراد بتوانند زیر این سن ازدواج کنند، نیازمند داشتن اجازه قانونی از والدین و یا قَیم خود هستند.

اما به طور کلی، ازدواج زیر 18 سال، به معنای کودک آزاری بوده و مجازات سنگینی را برای اینگونه از افراد به همراه دارد.

ممنوعات ازدواج در ترکیه

ازدواج بین افراد نزدیک خانواده مانند خواهر و برادر و… نباید انجام شود. همچنین در این کشور چند همسری ممنوع بوده و باید هر دو فرد مجرد بوده و یا از همسر سابق شان به صورت قانونی جدا شده باشند.

علاوه بر آن، افرادی که طلاق گرفته اند تا 300 روز حق ازدواج مجدد را ندارند. البته با داشتن گواهی عدم بارداری می توانند زودتر از 300 روز ازدواج نمایند.

مدارک مورد نیاز برای ازدواج در ترکیه

مدارک مورد نیاز برای ازدواج در ترکیه

اگر 2 فرد خارجی با ملیت یکسان بخواهند در کشور ترکیه ازدواج نمایند؛ باید گذرنامه و ترجمه آن را همراه داشته باشند. دقت کنید که نباید تاریخ انقضا گذرنامه ها گذشته باشد.

از دیگر موارد مهم برای ثبت ازدواج در ترکیه، داشتن گواهی سلامت می باشد و علاوه بر آن باید گواهی جواز ازدواج را نیز دریافت نمایید.

همچنین اگر قبلا ازدواج کرده اید، برگه طلاق نیز باید همراه خود داشته باشد. 2 نفر شاهد و در صورتی که به زبان ترکی مسلط نیستید؛ وجود مترجم جزء الزامات عقد در ترکیه می باشد.

ازدواج در ترکیه برای ایرانیان

یکی از راه های اخد اقامت ترکیه ، ازدواج با فردی است که تابعیت ترک دارد. البته دقت کنید که هیچگاه اقدام به ازدواج صوری و نمایشی برای دریافت اقامت نکنید. زیرا دولت ترکیه متوجه این موضوع شده و دچار مشکلات زیادی خواهید شد.

برای این منظور بعد از ازدواج، به مدت 3 سال شما تحت نظر دولت هستید و بعد از گذشت این مدت در صورتی که حسن نیت شما به ماموران دولت اثبات شده و از صوری نبودن ازدواج مطمئن شوند؛ اگر مواردی مانند عدم داشتن سو پیشینه و یا خطر برای امنیت عمومی ترکیه نداشته باشید به شما اقامت دائم ترکیه و پس از آن پاسپورت ترکیه اعطا می شود.

مدارک لازم برای دریافت تابعیت از طریق ازدواج

مدارک لازم برای دریافت تابعیت از طریق ازدواج

اگر می خواهید با ازدواج کردن تابعیت این کشور را دریافت نمایید نیاز به مدارک زیر دارید:

  • کپی شناسنامه شهروند ترک
  • گواهی ازدواج
  • کپی محضری شناسنامه همراه با ترجمه همسر خارجی
  • فرم درخواست شهروندی
  • کپی پاسپورت
  • عکس
  • فیش وایز خدمات شهروندی
  • مدرکی برای اثبات زندگی مشترک زوجین ( مانند اجاره خانه مشترک و یا حساب بانکی مشترک)ثبت ازدواج در ترکیه

ثبت ازدواج در ترکیه

برای ثبت ازدواج در کشور ترکیه باید مراحل زیر را انجام دهید.

  • مراجعه به کنسولگری
  • تاییده وزارت امور خارجه ترکیه
  • آزمایشات سلامتی
  • دریافت فرم های شهرداری
  • تعیین وقت عقد
  • ثبت عقد در ایران

مراجعه به کنسولگری

اگر هر دو فرد متقاضی ازدواج، ایرانی باشند؛ باید به کنسولگری ایران مراجعه کرده و حدوداً 10 یورو واریز نمایند. سپس برگه تجرد را دریافت کرده و خانم ها نیز برگه اجازه پدر را به سفارت تحویل دهند.

ثبت ازدواج در ترکیه

گواهی تجرد چیست؟

یکی از گواهی های لازم و مهم برای ثبت ازدواج در ترکیه، گواهی تجرد می باشد. این مدرک را می توانید از کنسولگری ایران در ترکیه مبنی بر مجرد بودن تان دریافت نمایید.

مدارک لازم برای گواهی تجرد

برای آن که بتوانید گواهی تجرد را دریافت نمایید؛ باید اصل شناسنامه، گذرنامه، عکس و فیش واریز هزینه گواهی تجرد را همراه داشته باشید.

دقت کنید که سفارت ایران عکس بدون حجاب را از خانم ها نمی پذیرد؛ پس هر 2 حالت عکس را همراه خود داشته باشید.

گواهی تجرد را از کجا بگیریم؟

گواهی تجرد را می توانید از اداره امور هویتی ایرانیان در خارج از کشور، اداره ثبت احوال و یا سفارت ایران دریافت نمایید.

تاییده وزارت امور خارجه ترکیه

سپس باید گواهی تجرد خود را در وزارت امور خارجه ترکیه تایید نمایید و هزینه آن را پرداخت کنید.

آزمایشات سلامتی

ازدواج در ترکیه مانند ایران نیاز به انجام آزمایشات پزشکی دارد که بهتر است در بیمارستان های دولتی انجام دهید تا در هزینه شما صرفه جویی شود.

دریافت فرم های شهرداری

در گام بعدی، باید پاسپورت تان را در دفاتر نوتر ترجمه کرده و از شهرداری فرم های مربوط به درخواست ازدواج را دریافت کرده و تکمیل نمایید. سپس فرم ها نیز در دفتر تونر تایید شود.

تعیین وقت عقد

بعد از تعیین وقت، شما می توانید در سالن های شهرداری عقد نمایید. البته امکان برگزاری مراسم عقد در خارج از مکان های تعیین شده شهرداری نیز وجود دارد. اما باید هزینه رفت و امد عاقد را نیز پرداخت نمایید.

به طور کلی برای عقد نیز باید هزینه ای پرداخت شود که این مبلغ بابت درختکاری در کشور ترکیه مصرف می شود.

ثبت عقد در ایران

و در نهایت، باید عقد خود را در سفارت ایران نیز ثبت نمایید تا در کشور ایران به عنوان زن و شوهر شناخته شوید.

همچنین اگر تمایل به عقد دینی دارید نیز در سفارت می توانید ان را انجام دهید.

سخن آخر

در این مقاله به تمامی قوانین ازدواج در ترکیه پرداختیم تا بتوانید با آگاهی از قوانین این کشور، ازدواج خود را به ثبت برسانید.

اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر داشتید؛ می توانید با ما در واتسپ با شماره۰۰۹۰۵۵۲۵۲۰۵۰۰۵ تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *