اگر چه کشور ترکیه نیز به لحاظ اقتصادی چالش های زیادی را پشت سر می گذارد، اما همچنان می توان این کشور را از کشورهای در حال توسعه ارزیابی کرد که توانسته طی سال های اخیر با سرعت بیشتری تحولات اقتصادی خود را به سمت اتفاقات مثبت سوق دهد. وجود فرصت های شغلی مختلف در این کشور و امکان پیشرفت در مشاغل و تجارت شخصی، باعث شده تا مهاجران زیادی به این قصد و با دریافت ویزای کار به ترکیه سفر کنند. کار در ترکیه شامل قوانین و شرایط خاص خود است که باید از سوی مهاجران یا افرادی که اقامت موقت کاری را دریافت می کنند، به درستی رعایت شود.
یکی از مواردی که توانسته موقعیت تجارت در این کشور را ممتاز سازد، موقعیت قرارگیری ترکیه در خاورمیانه به عنوان پلی میان آسیا و اروپا، است. این موضوع در سال های پیش و زمان حاضر، به جذب مهاجران بسیاری منجر شده و ایرانیان نیز در این میدان گوی سبقت را از سایر ملل ربوده اند. به شکلی که طی چند سال گذشته خرید ملک در ترکیه توسط ایرانیان با آمار قابل توجهی همراه بوده است.
بهترین شغل در ترکیه برای ایرانی ها
اما اگر به عنوان یک ایرانی در ترکیه به دنبال استخدام هستید و می خواهید بهترین شغل در ترکیه برای ایرانی ها را بشناسید، در ادامه با ما همراه باشید تا به شکلی دقیق تر به چند و چون این ماجرا بپردازیم.
بهترین شغل در ترکیه برای ایرانی ها به لحاظ سطح درآمد و به طور کلی شرایط شغلی و همین طور فرصت های موجود، به شرح زیر هستند:
- مشاغل مرتبط با گردشگری مانند تورلیدری
- مدیریت هتل و مهمانسرا، پذیرش هتل و مهمانداری
- مشاغل فروشگاهی از جمله فروشندگی، مدیریت فروشگاه
- مشاغل مرتبط به کامپیوتر نظیر برنامه نویسی، سئو، طراحی سایت و به طور کلی IT
- مشاغل مرتبط به ساختمان، کارگر ساده، کارگر متخصص در زمینههای مختلف ساختمانسازی به ویژه مشاغل مربوط به نجاری و کاشی کاری
- مشاغل مرتبط با بنگاه املاک
- مشاغل مرتبط با بیمه
- مشاغل مرتبط با رستوران و کافی شاپ؛ آشپز، گارسون، مدیریت رستوران
- مشاغل مرتبط با حوزه های تخصصی مهندسی
قوانین کار در ترکیه
لازم است که پیش از هر اقدامی قوانین کار در ترکیه را به خوبی بشناسید. برای کار در ترکیه، شما می توانید به یکی از دو روش زیر اقدام کنید:
- اقدام از طریق سایت های کاریابی از ایران
- مسافرت به ترکیه و مراجعه مستقیم برای کاریابی
بدیهی است که الگوی اول با اطمینان خاطر بیشتری همراه بوده و شما می توانید پیش از ورود به خاک ترکیه، از محکم بودن شرایط کاری و استخدام خود اطمینان خاطر داشته باشید. سایت های کاریابی زیادی در کشور ترکیه وجود دارند که اقدام از طریق آن ها، ضمن راحت تر کردن این فرآیند، فرصت های بیشتری نیز در اختیار افراد قرار خواهد داد.
آدرس وب سایت بعضی از شرکت های کاریابی در ترکیه
- Kariyer: https://www.kariyer.net/
- Yenibiris: https://www.yenibiris.com/
- Xing: https://www.xing.com/
- Elemanonline: https://www.elemanonline.com.tr/
- Secretcv: https://www.secretcv.com/
مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری
- گذرنامه و کپی آن
- عکس تمام رخ رنگی با زمینهی سفید
- مجوز کار به همراه کپی آن
- پرداخت هزینههای اقامتی به همراه رسید
- مدارک اقامتی
- مدرک تحصیلی ترجمه شده (حداقل مدرک مورد نیاز دیپلم می باشد.)
نکات مهم برای کار در ترکیه
اگر تصمیم دارید که به هر شکلی وارد جریان اشتغال در ترکیه شوید، لازم است که این قوانین را به خوبی دانسته و نسبت به رعایت و اجرای آن ها، اقدام کنید.
- اتباع خارجی برای کار در ترکیه (ایرانیان و سایر اتباع خارجی) نیاز به مجوز کار خواهند داشت. این مجوز پس از آنکه شما شغل مناسب خود را پیدا کردید، با ارائه کلیه مدارک لازم به وزارت کار کشور ترکیه، صادر خواهد شد.
- مطابق قانون کار در کشور ترکیه، باید تمامی نیروهای کار، از همان روز اول شروع به کار و استخدام، تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. به علاوه قراردادهای کاری به صورت یک ساله میان کارفرما و متقاضی بسته خواهد شد. با سپری شدن یک سال و در صورت ادامه توافق میان کارفرما و نیروی کار، قرارداد می تواند تمدید گردد.
- یک هفتهی کاری در ترکیه معادل با 45 ساعت کار تعریف شده و در طول یک شبانه روز نباید از 11 ساعت تجاوز کند. همین طور نرخ اضافه کاری باید 50 درصد بیشتر از حقوق پایه برای هر ساعت تعیین گردد.
- کلیه شرکت ها و سازمان در تعطیلات رسمی سالیانه، تعطیل خواهند بود.
درآمد ماهانه برخی از مشاغل در ترکیه
درآمد ماهانه احتمالا مهم ترین و نخستین چیزی است که پیش از انتخاب یک شغل و استخدام در آن، موضوعیت پیدا می کند. شما نیاز به درآمد ماهیانه خود خواهید داشت و قطعا می خواهید در این مورد، اطمینان خاطر داشته باشید. در اینجا بخشی از درآمدهای ماهیانه مشاغل مختلف در ترکیه آورده شده است:
- پزشک جراح: از 14.000 تا 45.000 لیر در ماه
- وکلالت: از 9.900 تا 30.700 لیر در ماه
- مدیران بانک: از 9.320 تا 28.900 لیر در ماه
- مدیران اجرایی ارشد: 8.740 تا 27.100 لیر در ماه
- مدیران مالی ارشد: 8.160 تا 25.300 لیر در ماه
- ارتودنتیست: 7.870 تا 24.400 لیر در ماه
- اساتید دانشگاه: 6.990 تا 21.700 لیر در ماه
- خلبانی: 5.830 تا 18.100 لیر در ماه
- مدیران بازاریابی: 5.240 تا 16.300 لیر در ماه
کدام مشاغل ترکیه برای اتباع خارجی ممنوع است؟
لازم به ذکر است که برخی از مشاغل در کشور ترکیه برای اتباع خارجی ممنوع اعلام شده است. لیست این گروه از مشاغل ممنوعه هر ساله و بر اساس نیاز کشور ترکیه به نیروی کار متخصص اعلام شده و ممکن است تغییراتی در آن اعمال شود. اشتغال در مشاغل مرتبط با دریانوردی و کشتی سازی، بسیاری از حوزه های بهداشت و پزشکی و مشاغل مرتبط با دادگستری در بسیاری از قسمت ها برای اتباع خارجی ممنوع اعلام شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مشاغل ممنوعه برای اتباع خارجی را بررسی نمایید.
سوالات مهم
بهترین روش کاریابی در ترکیه برای ایرانیان چیست؟
مراجعه به وب سایت های کاریابی، بهترین و مطمئن ترین روش استخدام در کشور ترکیه می باشد.
هفته کاری در ترکیه، معادل چند ساعت است؟
یک هفته کاری در کشور ترکیه، معادل 45 ساعت تعریف شده است.
مشاغل ممنوعه در کشور ترکیه برای اتباع خارجی کدام است؟
در حال حاضر اشتغال در مشاغل مرتبط با دریانوری و کشتی سازی، بسیاری از حوزه های بهداشت و پزشکی و مشاغل مرتبط با دادگستری در بسیاری از قسمت ها برای اتباع خارجی ممنوع اعلام شده است.